درباره آنالیز
رئولوژی علم بررسی جریان و تغییر شکل سیالات تحت اثر میدان تنش اعمال شده بر آنها میباشد. یکی از شاخصترین خواص رئولوژیکی سیالات ویسکوزیته میباشد که معیاری از مقاومت سیالات در مقابل جریان یا تغییر فرم آنها تحت تأثیر میدان تنش اعمال شده بر آنها میباشد. بسته به چگونگی تغییرات ویسکوزیته در مقابل تنشهای اعمالی، سیالات به دو دسته نیوتنی و غیر نیوتنی تقسیم میشوند. تعیین رفتار سیالی در شرایط مختلف دمایی و تنشی توسط دستگاه رئومتر انجام می شود.دستگاه رئومتر موجود قادر به انجام انواع آزمونهای رئولوژیکی بر روی طیف وسیعی از ترکیبات می باشد.
رئومتر به یک وسیله در آزمایشگاه گفته میشود ، که اندازه گیری می کند و برای اندازه گیری پارامترهای افزایشی مانند ویسکوزیته ی دینامیکی ، سرعت برشی و تنش برشی ، استفاده می شود . روش کار این دستگاه به اینگونه است که در آن می توان ، توان مورد نیاز ی که برای چرخش هم زن در داخل نمونه وجود دارد ، پارامترهایی را مانند ویسکوزیته ی دینامیکی را اندازه گیری کرد .
از رئومتر ها در محاسبات خواص رئولوژیکی در مواد مختلفی مانند سیالات غیر نیوتنی ، مخصوصاً در پلیمرها ، گرمانرم ، مواد خمیری ، محلول های پلیمری ، رزین ها ، چسب ها و بایوپلیمر ها استفاده می شود . رئومتر ها پارامترهای رئولوژیکی زیادی را محاسبه می کنند ، مانند محاسبه ی ویسکوزیته برشی ، محاسبه ویسکوزیته در ناحیه صفر، محاسبه وزن مولکولی متوسطه وزنی پلیمر ها ، محاسبه ی ویسکوزیته کامپلکس ، محاسبه ی میزان تغییرات ویسکوزیته با شدت برش ، تعیین گرانروی دینامیک و استاتیک پلیمرها
نکات قابل توجه در رابطه با دستگاه رئومتر:
در دستگاه رئومتر مواد سمی و آتش زا و منفجره نمیتوان استفاده کرد و بسیار خطرناک است . نمونههایی که تا ۱۵ روز پس از آنالیز در دستگاه رئومتر باقی بمانند دور ریخته می شوند .
در دستگاه رئومتر نمونه ها را به صورت گرانول و پودر فیلم و یا قطعات کوچک نگهداری میکنند .
در دستگاه رئومتر نمونه ها را به صورت پلاستیکی و لاستیکی نگهداری می کنند .
آنالیز رئومتر :
رئولوژی علمی است که جریان و تغییرات شکل سیالاتی را که تحت تاثیر تنش قرار گرفته اند را مورد بررسی قرار میدهد . از شاخص ترین و مهمترین خواصی که در علم رئولوژیک وجود دارد ،بررسی ویسکوزیته در سیالات است . ویسکوزیته در سیالات درعلم رئولوژیک معیاری از مقاومت سیال را در مقابل تغییر فرم آن که تحت تاثیر میدان تنش قرار می گیرد را نشان میدهد . بر اساس تغییرات ویسکوزیته درمقابل تنش هایی که به آن اعمال میشود سیالات را در دو دسته نیوتنی و غیر نیوتنی قرار میدهند . سیالات وقتی در محیط هایی با شرایط مختلف قرار می گیرند دچار تغییرات مختلفی میشوند . ممکن است در شرایطی با دمای بالا یا پایین و تنش محیطی قرار گیرند ، که تمام این تغییرات توسط دستگاه رئومتر ثبت می شود . از طریق دستگاه رئومتر میتوانیم بسیاری از آزمون های رئولوژیکی را در دامنه ای گسترده و وسیع از ترکیبات انجام دهیم .
مشخصات دستگاه
کمپانی سازنده: Anton Paar
مدل دستگاه: –
کشور سازنده: اتریش
نمونه آنالیز
هزینه آنالیز
آنالیز مد نوسانی رئومتر به ازای هر نمونه 300 هزار تومان
آنالیز مد چرخشی رئومتر به ازای هر نمونه 300 هزار تومان